Column: Wij zijn allemaal Ronnie!

Lieve Ronnie,

Onbedoeld ben je in het leven van zoveel mensen gekomen en onverwacht zijn zij, net als ik, pijnlijk hard geraakt door de tragiek van alles wat jij nu moet doorstaan. Zij zijn net als ik in hun ziel en menselijkheid geraakt. Het maakt me nederig en ontzettend dankbaar te lezen hoeveel mensen zich jouw lot aantrekken. Mijn dank aan hen is enorm want dankzij het massale delen van jouw verhaal, is de schrijnende realiteit van jouw leven nu uit de schaduw getrokken en ligt het daar waar iedereen, die het wil zien, het kan zien!

Liever had ik gehad, dat dit nooit nodig was geweest… gewoonweg omdat het niet was gebeurt. Zo vol in het zicht ligt nu de ellende, die een gigantisch probleem van wat er zich nu in Nederland afspeelt een gezicht heeft gegeven, jouw gezicht, het gezicht van Ronnie Möller. Een gezicht wat van een ieder had kunnen zijn, van jou van mij, iedereen had tenslotte Ronnie kunnen zijn. Ik denk dat die realiteit ook hetgeen is wat zo keihard bij de mensen is binnen gekomen. Maar raakt het ook de juiste mensen? Die discussie zag ik veel voorbij komen en vaak las ik de uitgesproken angst dat juist deze mensen, de door het volk gekozen politieke leiders van dit land, Ronnie niet zouden zien. Dat juist zij, die ertoe doen, blind zijn voor alle ellende die jij, Ronnie, moet doorstaan. Die angst zag ik ondersteund met woord geworden emoties in verhitte discussies over het internet vliegen. Frustraties, woede, onbegrip, angst maar ook liefde, alles kwam voorbij. Ik lees ze allemaal en begrijp ze ontzettend goed, maar weiger er ook maar een daarvan als excuus te gebruiken om de situatie van Ronnie naast me neer te leggen. De politiek volledig verantwoordelijk maken voor alles, zou tenslotte alleen maar mijn eigen onbekwaamheid en onvermogen bevestigen en nee… daar ga ik niet mee akkoord.

Zoals ik al zei, niets doen is geen optie, dus ik weiger me met deze waarheid terug te laten slepen naar het donker. Wij met zijn allen kunnen het in de schijnwerper zetten, zodat iedereen het verhaal van Ronnie kent en niemand blind kan blijven voor deze waarheid. Dus lieve mensen blijf zijn verhaal delen… We zijn tenslotte allemaal Ronnie.

Share

One Comment

  1. anja
    mei 23, 2015

    Lieve Ronnie!!Ook ik heb me jouw verhaal heel erg aangetrokken.Het zit in mijn hoofd en in mijn hart en gaat er niet meer uit!!Wat zou ik kunnen doen vraag ik mezelf af??Alleen jouw verhaal door vertellen,denk ik!!Als er iets anders is,zou ik het graag willen weten!!Sterkte en dikke knuffel!!anja

    Beantwoorden

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Ik lig uren in mijn eigen stront “, dit is onze zorg!

Next Story »

De Eurovision Grote Finale Scorelijst 2015!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close