wHeels: DS3 Givenchy Le MakeUp is meer dan een make-up doos!

Je hebt wel eens dat je een auto instapt en dat hij aanvoelt als een paar mooie nieuwe laarzen. Dat je er in zit en de stoel op maat lijkt gemaakt en alles klopt. Dat had ik toen ik onlangs een weekje mocht testrijden in de auto die ik eerder min of meer gekscherend ‘een make-updoos op wielen’ noemde: de DS3 Givenchy Le MakeUp.

ds_1Ik was al eerder erg gecharmeerd van de DS3, die in hetzelfde segment ligt als de huidige auto die ik rijd. Nu is deze in een nog vrouwelijkere uitvoering verkrijgbaar dus. Okee, de roze strook in het dashboard is dan misschien niet helemaal mijn ding. Maar als ik daar doorheen kijk, vind ik het wel een ‘potentiële volgende auto’ kandidaat. De lederen stoelen zitten heerlijk, de auto is stijlvol en rijdt uitermate lekker. Het genot begint al na 2 minuten, als ik op de parkeerplaats, op wellicht de koudste dag in oktober, de navigatie instel. Onder mijn billen wordt het warm. Oh yes! Stoelverwarming! Mijn koukleum modus is zo wel heel snel voorbij. Snel op pad dus.

ds3_2In het persbericht werd met geen enkel woord gerept over de motor. Want tja, het is natuurlijk wel een ‘vrouwenauto’ en vrouwen interesseren zich natuurlijk totaal niet in de motor. WRONG! Dat generaliseren blijft helaas een autofabrikanten dingetje. Maar goed… ik was blij verrast! Mijn DS3 Givenchy LeMakeUp testauto blijkt namelijk uitgevoerd met een PureTech 110 S&S motor (1.2 liter 3 cilinder turbo). En voor degenen die dat helemaal niets zegt, of geen bal interesseert: dat is energiek en vlot rijden! En nog lekker zuinig ook, want na een weekje touren, moet ik bar weinig afrekenen bij het voltanken. Verbaasd kijk ik als de tank al snel niet meer bijgevuld kan worden en maar half leeg blijkt. Zo houden we meer over voor dat nieuwe paar laarzen! 😉

ds3_achteruitOm even terug te komen op het interieur. De auto is dus geheel uitgevoerd in Givenchy stijl. Een parelmoer roze strook siert het dashboard. Ik moet even wennen aan de metertjes, maar verder is het dashboard mooi en praktisch uitgevoerd en zit de navigatie op een hele prettige hoogte. Deze is touchscreen en simpel te bedienen. Verder niet al te veel knoppen en daar houd ik van. Het stuur is klein en de knoppen zitten er achter verwerkt, wat even wennen is, want bij mijn huidige bolide (Opel Adam) zit alles op het stuur. Het oogt wel chiquer en rustiger. Verder kan je bij het inparkeren echt he-le-maal niets mis doen, want als het je met achteruitrij-camera en piepende sensoren voor én achter de auto nog niet makkelijk geparkeerd krijgt, kan je volgens mij beter op de fiets stappen. Elk obstakel, zoals lastige mannen (zie foto 😉 ), is zichtbaar op de camera.

Le MakeUpIn het middenconsole, met Givenchy logo, zit iets waar de dames heel blij van worden: een Givenchy MakeUp set met hierin een een mascara, lipstick en nagellak (in de paarse kleur van de lak van het dak) en dat is nog niet alles: de spiegel is uitgevoerd met speciale verlichting, zodat je deze make-up ook nog eens extra goed aan kunt brengen. Tja, het is tenslotte een echte vrouwenauto… Sorry heren! Maar beperkt DS zich dan niet tot een hele kleine doelgroep? Jawel, maar van de auto zijn ook maar 30 exemplaren verkrijgbaar in Nederland. Dus je hebt wel een hele exclusieve bolide onder je (verwarmde) bips, als je deze gaat rijden. Overigens was mijn bijrijder niet zo dol op de stoelverwarming en duurde het even voordat we ontdekten waar we deze uit of lager konden zetten, namelijk aan de stoel zelf.

ds3_3Ik moet zeggen… de auto is echt wel een headturner. De matte witte lak met een licht reliëf in combinatie met het chique glanzend paars/rode dak en dito spiegels, dat bijna tegen zwart aan oogt, krijgt veel bekijks in de badplaats waar ik woon. Hij heeft mooie, sportieve velgen, die zelfs de heren bekoren. Maar het Le MakeUp logo bij het portier en op de sleutel, verraad toch echt wel dat we hier te maken hebben met een vrouwenauto.

ds_5Chapeau dat deze DS3 niet alleen standaard met een PureTech 82 motor verkrijgbaar is, maar ook de dames die van wat meer pit onder de motorkap houden, zoals ikzelf, op hun wenken worden bediend. Overigens wel tegen een meerprijs, maar dat is zeker een aanrader. Ik zou voor een kleine 1.000 euro meer toch echt voor de 110 gaan. Met een lichte pijn in mijn hart, heb ik de sleutel weer moeten overhandigen, want alhoewel ik niet zo van de typische vrouwenauto’s houd, vond ik deze toch wel heel erg leuk en lekker. Dat smaakt naar meer…

Nog even de ‘prijsjes’ op een rijtje:

PureTech 82 Givenchy Le MakeUp€ 25.390,-
PureTech 110 S&S Givenchy Le MakeUp€ 26.490,-
PureTech 110 S&S EAT6 Givenchy Le MakeUp€ 27.990,-

Meer info hier

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Classy rijden in een Givenchy, een make-updoos op wielen!

Next Story »

Been there, done that: Dubai!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close