Voetbal Inside, ik hou er van!

Ik ben een vrouw. En ik heb niet heel erg veel met voetbal (behalve dat ik ergens zijdelings zo af en toe roep dat Feyenoord de beste is, want dat is er in gestampt). Maar ik kijk naar Voetbal Inside. Gewoon. Omdat ik het leuk vind. Sterker nog, een van de leukste programma’s op televisie. Ook vrijwel het enige programma dat ik kijk op de Nederlandse zenders.

Twee keer per week duik ik dus om half 9 op de bank. Met een wijntje en een reep chocolade (tja, ik blijf een vrouw natuurlijk, dus geen bier – sorry Heineken – en nootjes hier). Gijp is natuurlijk mijn favoriet. En niet alleen omdat ik Rotterdamse ben, in de buurt van zijn inmiddels overleden vriendin opgroeide, ook in Dordrecht heb gewoond en hij bijna mijn overbuurman is in Scheveningen (tja, ons pad kruist elkaar blijkbaar nogal eens). En Gijp is soms seksistisch, ja. En daar lach ik heel hard om. En ja, Gijp zegt wel eens wat over homo’s. Lach ik ook om. Maar ik heb niemand van mijn homoseksuele vrienden daar ooit een punt over horen maken. Ook niet bij navraag. Het is kantinehumor. Soms plat, ja. Het is wat het programma leuk maakt. Onzinnig gewauwel over van alles en een klein beetje over voetbal. Ik vind het geweldig.

Sylvana Simons niet. Blijkbaar kijkt ze wel, maar vindt ze er niks aan. Sunny Bergman idem dito. Ze maken zich beiden druk om opmerkingen over homo’s en seksisme. Opeens vertegenwoordigen zij de homo-wereld, die er, gezien de vele reacties op Social Media, blijkbaar niet allemaal op zitten te wachten. En wacht even, waren dit ook niet twee van de dames die voorop stonden in de Zwarte Pieten discussie?  De ‘politiek correcte’ dames, die azijnzeiken tegen alles en nog wat? Die blijkbaar geen leven hebben, maar ook geen gevoel voor humor hebben en elk dingetje aangrijpen om een boycot op te roepen. Dezelfde mevrouw Bergman overigens, die een vorkje prikt met Abou Jahjah (een vrij omstreden Hezbollahstrijder). Maar dat is een heel ander onderwerp.

Ze vragen adverteerders om VI te boycotten. En deze adverteerders zoals Gillette en Heineken gaan dan ook nog serieus in gesprek met de zender. What’s next? Moeten de theaters straks Theo Maassen, Youp van ’t Hek (die toch al niets had met Heineken, eh Buckler), Patrick Laureij en Hans Teeuwen gaan weren? Omdat ze grappen maken over mensen? Mag cabaret in Nederland niet meer en moeten we als Nederlanders een zuur en humorloos volkje gaan worden, dat betutteld wordt en bang is om ook nog maar iets te zeggen wat de tolerantie in ons land, waar we zo lang voor hebben gestreden, kan schaden?

Ik heb enorme moeite met de ‘intimidatie’ die door deze dames wordt ingezet om mensen de mond te snoeren. Ik schaam me bijna om vrouw te zijn. Wie moet ik daarvoor boycotten? Laat een ieder lekker zelf bepalen of ze er naar willen kijken of niet. Er zijn serieuzere kwesties in deze wereld gaande (ik noem bijvoorbeeld de grote golf aan wraakporno en ‘exposen’), waar de dames zich beter mee bezig zouden kunnen houden dan wat lollige uitspraken in Voetbal Inside.

Zoals Doe Maar ooit zong ‘er zit een knop op je tv’.
Ik help hem je graag vinden…

Foto: Voetbal Inside/RTL

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Korting Maatschappij

Next Story »

Vuurwerk… ik haat het!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close