U2 lanceert videoclip van 13 minuten

Sommige vinden één seconde U2 al meer dan genoeg, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Voor deze laatste groep lanceerde de Ierse band onlangs de dertien minuten durende videoclip van Every Breaking Wave. De video werd geregisseerd door Aoife McArdle. De in Londen gevestigde filmmaker uit Belfast, raakte hiertoe geïnspireerd door U2’s meeste recente album.

Het nummer Every Breaking Wave is te vinden op Songs of Innocence. De mannen van U2 delen op dit album hun herinneringen aan de muziek van de vroege jaren ’80. In de korte, indrukwekkende romantische film (of in deze hele lange videoclip) is zowel de album- als een akoestische versie van Every Breaking Wave te horen. Ook Troubles komt voorbij.

Het verhaal van Every Breaking Wave, de film, speelt zich af rond het leven van flexibele Katholieke en Protestantse tieners in het problematische Noord Ierland van de jaren ’80. Emotionele thema’s als vriendschap, verliefdheid, en verlating worden in de film gecombineerd met feiten. Zo is duidelijk te zien dat de tieners, onder toeziend oog van het leger, opgroeien tussen heel veel geweld.

De gebeurtenissen in de film zijn gebaseerd op echte verhalen. McAardle putte voor haar film vooral uit haar eigen herinneringen en dat is te zien en te horen. De herkenbare sfeer van de jaren ’80 zit er lekker in. De beelden werden in Belfast geschoten en elk tweede woord dat gesproken wordt is, geheel volgens goed Iers gebruik, “Fuck“.
Bekijk en luister ’t zelf maar:

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Balletdanser danst op slepende mega-hit

Next Story »

Van like naar lijk

Whatever

Wat denk jij dan?!

Vrouwen in het leger...

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close