Tokyo Motor Show deel 2: The future is NOW!

Vorige maand bezochten wij de Tokyo Motor Show. Eerder toonden we je al welke kant de merken in de verre toekomst op gaan. Maar die toekomst begint eigenlijk nu al. Veel merken rijden al elektrisch en gaan autonoom rijden. Maar ook op het gebied van benzine- en dieselmotoren wordt er nog steeds volop ontwikkeld. Welke auto’s vind je binnenkort al in de showroom? We zetten er een aantal voor je op een rijtje…

Misubishi Eclipse Cross

Nu al in de showroom te vinden is de Mitsubishi Eclipse Cross. De Eclipse Cross is de eerste van de nieuwe generatie modellen van Mitsubishi Motors. De compacte SUV combineert scherpe lijnen met de uitgebreide expertise van Mitsubishi Motors op het gebied van SUV’s en vierwielaandrijving. De auto werd onlangs als veiligste auto in het compacte SUV-segment gewaardeerd met de maximale 5 sterren.

Nissan LEAF

Op de Tokyo Motor Show showde Nissan de Nissan Leaf Nismo, een conceptcar. Welke wel zeker op de markt gaat komen, is de nieuwe Nissan LEAF. Het bereik van de nieuwe LEAF is vergroot tot 378 km NEDC (New European Driving Cycle) en beantwoordt daarmee aan de behoeften van 80 procent van de Europese automobilisten. Voor wie verder wil rijden, introduceert Nissan volgend jaar een uitvoering met krachtiger motor en groter bereik tegen een hogere prijs, waarmee Nissan de keuze verbreedt. De nieuwe LEAF is voorzien van nieuwe, belangrijke technologieën die gericht zijn op Intelligent Driving, waaronder de ProPILOT autonome rijtechnologie. De nieuwe LEAF staat vanaf januari 2018 bij de Nissan dealer.

Mazda MX-5 Sakura

Hier word ik persoonlijk wel heel blij van, want wat is hij mooi! Mazda toonde op de Tokyo Motor show naast de concepts zoals de Vision Coupe en Kai Cocept, waarop de nieuwe generatie Mazda modellen op gebaseerd gaat worden, ook de MX-5 Sakura. Zoals al eerder gezegd richt Mazda zich meer op de sportieve rijbeleving, dan op elektrisch rijden. Daar is de MX-5 natuurlijk een sprekend voorbeeld van. Deze grijze limited edition met kersenrood dak komt in een aantal van slechts 25 stuks naar Nederland in het komende jaar. Wanneer exact en de prijs is nog niet bekend. We keep you posted!

Meer over auto’s lezen? Check onze rubriek wHeels!

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme mensen slagen minder snel voor hun rijbewijs

Next Story »

Auguri! Fiat Tipo 30 jaar!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close