TEDxAmsterdamWomen: Powerladies unite!

TEDxAmsterdamWomen biedt al vijf jaar een podium aan inspirerende en succesvolle vrouwen. Dit jaar vieren zij hun lustrumjaar op vrijdag 29 mei en zullen maar liefst veertien (inter-)nationale sprekers (13 vrouwen en één man) het podium in het Okura Hotel te Amsterdam bestijgen om de aanwezigen aldaar te laten sidderen met hun tomeloze energie en inspirerende TEDTalks.

De eerste vijf sprekers die de organisatie al bekend gemaakt heeft, zijn: oud-verpleegkundige Lucia de Berk, de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry, the worlds fastest woman on blades Marlou van Rhijn, politica Wassila Hachchi en ontdekkingsreizigster & schrijfster Arita Baaijens. Stuk voor stuk interessante persoonlijkheden die garant staan voor bijzondere én indrukwekkende verhalen.

Meer over de sprekers

Oud-verpleegkundige Lucia de Berk heeft 2302 dagen onschuldig gevangen gezeten en zal daarover vertellen. Momenteel werkt Lucia aan haar tweede boek, maar het schrijven wil naar eigen zeggen niet zo vlotten, omdat er nog teveel emoties opspelen.

Fotojournalist Steve McCurry kennen we van de wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje – met de  indringende en felgroene ogen op de cover van National Geographic in 1985. Hij heeft haar jaren later gevonden en opgezocht.

Paralympisch Europees- en wereldrecordhouder Marlou van Rhijn is een ontzettend positieve vrouw. Terwijl sommige mensen flink down zouden zijn door een dubbele onderbeen amputatie, heeft Marlou dat om weten te zetten in iets ontzettends positiefs. Ze is ’s werelds snelste atlete op blades en gaat in haar TED Talk vertellen over haar opvoeding, haar topsportprestaties en haar visie op sporten voor minder validen.

Politica Wassila Hachchi zit sinds 2010 in de Tweede Kamer en pleit er al langer voor dat Kamerleden online actiever moeten worden. Op 29 mei presenteert zij Dialogue Digital , waar inspirerende vrouwen noviteiten op gebied van technologie, entertainment en design presenteren.

Arita Baaijens  is is ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf en bioloog. Na zeven jaar als milieubioloog te hebben gewerkt, gaf ze haar baan op. Ze kocht kamelen en is als eerste Westerse vrouw in haar eentje de Egyptische woestijn in gegaan. In de woestijn heeft Arita geleerd hoe je angst voor het onbekende kunt omzetten in een positieve kracht.

Mag ik even een warm en daverend pre-applaus voor deze inspirerende sprekers? Ze zullen het thema dat dit jaar centraal staat ‘Here we are. To explore, to empower to excel’ als geen ander weten te vertegenwoordigen.

Dagvoorzitter Sylvana Simons host het het programma dit jaar opnieuw. Een inspirerende TedTalk uit 2013 van deze beeldschone powerbabe kun je hier zien.

Wij van ohjajoh?! zijn ontzettend benieuwd naar de overige sprekers en hun inspirerende talks. Zij worden de aankomende weken op de website, Facebook en via het Twitter-account (@TEDxAmsWomen) bekend gemaakt.

Aanmelden voor het event is mogelijk via tedxamsterdamwomen.nl

 

 

 

 

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van onze dealer; Ben & Jerry’s

Next Story »

Blogster liegt er flink op los

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close