OOPS Apple did it again….

Jups! Er zit een lek in de recent uitgekomen IOS9 waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot je foto’s en contacten als je telefoon nog vergrendeld is. Klinkt bekend? Jep! Apple did it again…  2 jaar geleden zat er namelijk in IOS6 een soortgelijk lek.

Met dit “nieuwe” foutje kan men via Siri toegang krijgen tot je contacten en foto’s dit terwijl je Iphone nog vergrendeld is.  Dit werkt alleen als het apparaat dus vergrendeld is met een pincode. Deze bug is aan het licht gekomen door Jose Rodriguez en laat hij nou ook twee jaar geleden het soortgelijke bugje hebben gevonden in IOS6.

Rodriguez laat in zijn Youtube filmpje zien dat hij 4 keer de pincode foutief invoert. Bij de vijfde poging vult hij slechts 3 van de 4 cijfers in en drukt hij lang op de homeknop om Siri te activeren terwijl hij het vierde cijfer invoert. Op dat moment opent Siri terwijl de iPhone nog steeds vergrendeld is. Siri geeft dan toegang tot bijvoorbeeld contacten en foto’s en er kunnen zelfs berichten worden verstuurd .

Dit probleem schijnt opgelost te zijn in de 9.0.1 versie. En als het goed is hebben de meeste mensen het pushbericht voor de update ook al gehad, want Apple rolt deze uit sinds donderdagochtend.

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram heeft 400 miljoen actieve gebruikers

Next Story »

Zeg maar dag dag tegen je databundel door deze software instelling

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close