Oh Oh Barbie (Samantha de Jong)!

Liev Samantha,

Weet je, meid, ik wilde hier eigenlijk helemaal niets over schrijven. Ik vind namelijk dat je iemand die het niet meer ziet zitten, en er een eind aan probeert te maken, met rust moet laten. Het is triest genoeg. Je speelt niet zomaar met die gedachten en er is vast een hele boel aan vooraf gegaan. Was het je scheiding met Michael? Was het de aandacht of een gebrek aan? Of was het het andere leven dat je nu ietwat noodgedwongen moest gaan leven? We zullen het wellicht nooit weten… en eerlijk gezegd: ik wil het ook niet weten en zoals gezegd ook niet over schrijven.

Maar na de video van vandaag wilde ik toch een kort briefje aan je tikken. Weet je waarom? Ik had gedacht en gehoopt dat je nooit, maar dan ook nooit meer, in de openbaarheid zou treden. Nooit meer een realitysoap, geen Instagram, Facebook en ook geen video’s. Dat je eindelijk weer Samantha de Jong zou worden en vooral moeder voor je kinderen. Ik was dan ook hoogst verbaasd dat je vandaag op de website van De Telegraaf verscheen met een video.

Ik vind het jammer. Een statement was voldoende geweest. Zo van: “Het gaat goed met me en nu is het klaar en ga ik mijn eigen leven weer leven”. Weer terug naar een leven buiten de spotlights, een leven waarin je niet geleefd wordt door anderen. Want weet je, ik ben geen deskundige, maar volgens mij is dat wat je het meest nodig hebt. Als ik naar bovenstaande foto kijk, denk ik: waar is dat frisse meisje gebleven. Wat is er de afgelopen 8 jaar met je gebeurd dat je blijkbaar drugs gebruikte en het leven niet meer leuk vond? Ik weet uit ervaring hoe verslavend aandacht kan zijn, maar je leven is niet voorbij en wellicht veel fijner zonder.

Ik moet zeggen, ik heb me de weken voorafgaand aan het incident wel zorgen over je gemaakt. En niet alleen door wat ik op televisie zag, want dat kijk ik zelden. Al heb ik vol verbazing naar je roze gekte gekeken en gedacht of je het niet helemaal kwijt was. Maar pas toen ik je een keer stressend uit je roze auto zag vliegen in Scheveningen, terwijl ik een kopje koffie aan het doen was, en je richting de zonnebankstudio zag stevenen en je kinderen een half uur lang in de auto liet wachten, vroeg ik me echt wel af of je nog wel besefte waar je mee bezig was. Ik weet het; je houdt van mooie nageltjes, mooie haartjes en een lekker kleurtje… maar meid, zoals je zelf al zegt: de is niet het allerbelangrijkste in het leven. En daarom: treed uit de openbaarheid, gooi die pruik af en ga de binnenkant van jezelf ontdekken! Ga op retraite (moeilijk woord voor afzondering om je spirituele zelf te vinden) en leef weer. Laat je niet leven…

Lieve Samantha, ik hoop dat de donkere wolken snel voor je verdwijnen en dat je snel weer op je roze wolkje zult zitten. Ik wens je beterschap en vooral wijsheid.

Lees meer Lieve Brieven hier

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve boef, wat ben je toch een boefje…

Next Story »

Lieve Stephan Bouwman

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close