Mijn beste voornemen is géén gelukkig nieuwjaar

Het zal wat vreemd klinken als je leest dat mijn beste voornemen geen gelukkig nieuwjaar is. Hoe dan?

Nou, daar bedoel ik mee die eeuwige sociale drang om iedereen te feliciteren met de mijlpalen des levens zoals een verjaardag, nieuwe puppy en de jaarwisseling. Omdat wij ons als millenials nu eenmaal op de scheidslijn bevinden van ouderwets telefoneren waar het opa, oma, vader, moeder en een eenzame tante betreft en het digitaal begroeten van vrienden en kennissen via WhatsApp, Facebook Messenger of misschien wel een Snap, staan we elke jaar weer voor een grote uitdaging. Al helemaal als je bedenkt dat het bij elkaar in de lucht willen komen, tegelijkertijd met het vuurwerk, een bijna onmogelijke opgave is, aangezien het netwerk op het moment suprême overbelast is.

Mede daardoor worden er heuse shifts ingelast: die van de categorie moeders bellen ruim voor middernacht en het sturen van een min of meer persoonlijk berichtje naar de allerallerbeste vrienden rond het knallen van de kurken. Met als tussenliggende variant een verdwaald dronken tekstje naar die ene ex diep in de ochtend. De rest wordt keurig aan het begin van de middag voorzien, wanneer de paracetamol zijn werk doet en/of de kinderen hun eerste slaapje van het jaar pakken.

Deze laatste categorie mag het zelfs doen met een hilarisch filmpje waar het hoofd van jou als verzender in is geüpload via een kek appje. Ja heus! Als een echte kabouter of elfje huppel je dan over het scherm terwijl je een superleuk dansje doet en de ontvanger de beste wensen toezwaait. Heb je er geen behoefte aan om jezelf terug te zien in zo’n rood jurkje of groene tuinbroek? Dan kun je ook altijd nog een gifje sturen van hond of kat die jouw adresboek het allerbeste voor het nieuwe jaar toekeft- of miauwt.

Wat natuurlijk ook nog steeds kan is een familiekiekje dat hier en daar is opgeleukt met een flitsend vuurpijltje, kek kerstmutsje of misschien wel met een foute kersttrui aan. Want ja, die zijn tegenwoordig in overvloed bij de Primark te koop of zelfs in mum van tijd online via de Lidl te bestellen. En wie wil zich voor de gelegenheid nu niet in dat zwetende nylon steken met als kers op de taart een oranje wortelneus die fier uitsteekt op dubieuze hoogte?

Maar hoe je het ook wendt of keert: we zijn er allemaal maar druk mee. Gelukkig vinden we er altijd wel een momentje voor. Want waar kun je nu beter al de nodige voorbereidingen treffen voor het typen van al deze gezellige berichten dan in de rij van de kassa? Samen met vele anderen, met een overload aan eten en drinken in je ijzeren winkelros, wachtend tot de caissière alles met een zucht en een bliep over de band laat passeren. Ok, ik heb mijzelf bij dezen overtuigd dat ik niet moet zeuren en hier dus gewoon tijd voor heb. Ik wens jullie dan ook allemaal een gelukkig nieuwjaar toe. Zonder wortelneus, dat dan weer wel.

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vuurwerk… ik haat het!

Next Story »

SBS7 ‘John de Mol’ blijkt fietsenmaker

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close