Mannen veel asocialer in verkeer dan vrouwen

Verrassing? Niet echt toch? De heer in het verkeer is namelijk vaak een vrouw. Dit blijkt ook uit een onderzoek van Autoverzekering.nl Maar liefst 26 procent van de Nederlandse automobilisten maakt weleens ruzie met andere weggebruikers. Van alle ondervraagden zegt 16 procent ooit met te veel drank op achter het stuur te hebben gezeten… foei toch!

Mannen zijn volgens het onderzoek de grootste heethoofden in het verkeer: meer dan een derde maakt weleens ruzie met medeweggebruikers. Het percentage vrouwen dat zich hieraan schuldig maakt, is ‘slechts’ 16 procent. Naast hun beduidend kortere lontje, blijken mannelijke automobilisten volgens het onderzoek ook vaker met een te hoog alcoholpercentage achter het stuur te kruipen. 23 procent van de ondervraagde mannen zegt dit weleens te hebben gedaan, tegenover 8 procent van de vrouwen. Daarnaast stelt 13 procent van de mannen volgens het onderzoek noodzakelijke reparaties aan hun auto uit, tweemaal zo vaak als het percentage vrouwen (6 procent).

Ondanks de bovenstaande lichtzinnigheid zegt 74 procent van de ondervraagden altijd voorzichtig te rijden. Bijna de helft geeft aan voorzichtiger te rijden wanneer zij een bijrijder hebben. Dit bijrijder-effect is het hoogst onder jongeren: maar liefst twee derde van hen rijdt voorzichtiger met een passagier.

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Driving & Flying (with) Mitsubishi

Whatever

Wat denk jij dan?!

Vrouwen in het leger...

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close