Mag ik je tieten zien?

Waarom zou je je tieten niet mogen laten zien?

Een man kan zijn ontblote bovenlijf laten zien. Een vrouw niet. Want die gaat dan te ver. Is een hoer.

Die foto van dat mannenlijf kan op school verspreid worden. Die man ziet er goed uit, of misschien wat minder. Kan wat te dik zijn. Of misschien te dun.

Wordt misschien wat lacherig over gedaan. Maar dat is het dan ook wel.

Een vrouw die hetzelfde doet is een hoer. Een slet. Gaat te ver. Krijgt de schuld van oneerbaar gedrag. Zij moet zich schamen. Dus niet de man (of vrouw) die deze foto verspreid heeft moet zich schamen. Nee. Die is om te lachen.

De veroordeling is enorm. Je bent schuldig. Aan het delen van je eigen lijf.

Een piemelfoto is grappig.

Een meisje dat haar borsten laat zien, krijgt bedreigingen. Daar wordt tegen geroepen dat ze zelfmoord moeten plegen. En sommigen ondernemen deze poging dus ook.

En weet je wat nou het mooie is? In de generatie van nu vragen jongemannen/jongevrouwen regelmatig om dit soort foto’s. En ik verzin dit dus niet. Dickpics, tietenfoto’s en sexting zijn aan de orde van de dag.

Ik zie een meisje op mijn TV. Een prachtig meisje. Ze is jong en onschuldig. En ze heeft een vriendje een foto gestuurd. Daarna werd ze gedeeld. Haar blote borsten zijn meer dan 1.000 keer gedeeld. In groepsapps, op een site die ”sletjes van Rotterdam” heet. Ze probeerde zichzelf daaruit te verwijderen. En toen dat niet lukte, probeerde ze zichzelf te verwijderen door van de 32ste etage van een flatgebouw te springen. Ook dat lukte niet. Ze overleefde. Ze kwam op de 10e etage terecht. Brak haar ruggenwervels, haar arm was verbrijzeld, ze had 2 klaplongen. En dan noem ik maar de helft.

En waarom? Omdat ze haar borsten liet zien.

Even hè?

De meeste volken vinden blote borsten de normaalste zaak van de wereld. Boven de gordel draag je niks. Als het tenminste niet te koud is.

7e eeuw in Sri Lanka. Koninklijke vrouwen lieten hun status zien door het tonen van hun taille en borsten.

18e eeuw Frankrijk. Dames uit de hogere klassen lieten zich schilderen met ontblote tepels. Dat was vooral heel vrouwelijk. En niemand viel erover.

Wanneer zijn we begonnen met dit als taboe te zien?

Nou, de christenen begonnen op een bepaald punt in Afrika het woord van God te verspreiden. En stonden er dus op dat de vrouwen ”bedekt” naar de kerk kwamen.

In de Victoriaanse tijd moesten ineens hals en armen van vrouwen bedekt worden.

Daarna begon het helemaal los te gaan. Vrouwen moesten ingetogen zijn. Niet te bijdehand. En mochten vooral niets van zichzelf tonen. Mannen konden alles laten zien wat ze wilden.

In 1964 besloot de mannelijke ontwerper Rudi Gernreich dat het wel gedaan moest zijn met de dubbele standaard. Hij ontwierp een monokini waarin je de bombonella’s gewoon kon zien. Niet de ontwerper werd daarna bedreigd, maar het model kreeg doodsbedreigingen.

We leven nu in 2017. En ik verzin dit alweer niet… Op Facebook en Instagram worden foto’s van vrouwelijke tepels verwijderd. Je mag je borsten wel laten zien, mits er plaatjes van mannelijke tepels overheen zijn geplakt.

Mooi toch?

Moeten we niet eens een keer gaan proberen deze geschifte standaard te veranderen? En niet zo keihard over elkaar te oordelen

Het is er wel tijd voor.

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De klok tikt voor Clinton Lee Young… de doodstraf!

Next Story »

Big like me

Whatever

Wat denk jij dan?!

Heb jij ook Five Guys al geprobeerd? Wat vond je er van?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close