Lieve Sander van de Pavert (LuckyTV)

Hoi lieve Sander,

Daar zaten we dan gisteravond, knus in jouw huiskamer televisie te kijken. Biertje er bij (jij dan) en een en al knusheid. Alleen jammer dat er tussen jou en mij in nog zo’n honderd andere mensen zaten. We zaten namelijk in het Zuiderstrandtheater, gezellig LuckyTV Live te kijken.

Laat ik maar meteen met de deur in jouw huiskamer vallen: ik heb een zwak voor je. Je Haagse accent, je loopje, je droge humor… ik hou d’r van, heerlijke Haagse nuchterheid. Ik heb intense bewondering voor wat je doet. Ik heb sowieso iets met stemkunstenaars en knip-en plakprutsers (copyright Claudia de Breij). Edwin Evers vind ik namelijk ook geweldig. Jij doet eigenlijk op televisie, wat hij op de radio doet. Voor mij zijn jullie helden. Ik vind jullie briljant.

Ik heb net nog even op YouTube gekeken. Je filmpjes worden gemiddeld zo’n 50.000 tot 100.000 keer bekeken. Uitschieters zoals het Trump en Clinton duet buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Dat werd miljoenen keren wereldwijd bekeken. Ik durf bijna te zeggen dat een groot deel van de mensen alleen naar DWDD kijkt voor het LuckyTV filmpje. Of gewoon wacht tot deze online staat. Want men is fan. Nederland heeft je omarmt. In de zaal dan ook een en al fans. Gewillig publiek. Ze lachen om alles. Ik ook. De jongen naast mij lacht, als niemand lacht. Waarschijnlijk valt het kwartje bij hem wat laat. Alsof Maxima op het meest onmogelijke moment naast me zit te hinniken. Zwaar irritant, ja. Mijn dodelijke blikken bereiken hem niet.

Ik vind het knap, hoe je in zo’n volle zaal toch zo’n gezellig huiskamer sfeertje weet te creëren. In bijna 2 uur krijgen we een klein blikje achter de schermen. Hoe het er aan toegaat in Huize van de Pavert. Hoe is een en ander tot stand gekomen; de geschiedenis van LuckyTV. Van je eerste filmpje tot aan het heden. Hoe komen stemmen en typetjes tot stand? En dat Willy en Max eigenlijk gewoon niet heel erg afwijken van je eigen stem.  Wat ik me afvraag, hè? Zouden Willem-Alexander en Maxima wel eens LuckyTV hebben gekeken? En zouden ze er om gelachen hebben? Vast wel… Ik denk dat Freek Vonk het ook “Fuck, wat geweldig!” vindt. Maar die gast vindt sowieso alles geweldig, zelfs Eva Jinek.

Okee, genoeg veren in je reet nu. Als ik dan een puntje van kritiek mag noemen: de televisiegenerator. Niet-meer-doen. Gewoon niet. Een beetje een teleurstellend eind van de show. Geef de mensen wat ze willen: een toegift van Willy en Max. Exclusief voor LuckyTV Live. Oh, en Manuel Venderbos zit ook niet meer bij de EO, maar dat terzijde. Maar goed, dat is dan wellicht voor een volgende keer. Nu sta je nog 6 avonden in het Zuiderstrand Theater en er zijn wonder boven wonder nog kaarten verkrijgbaar. Ik zou bijna nog een keer gaan. Maar helaas, druk druk druk. Dus, eh…volgende keer een biertje bij jou in de huiskamer?
Kijken we samen TV.
Zonder geluid.

 

 

 

 

 

Lees meer Lieve Brieven hier

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve Ali B

Next Story »

Tokyo Idols? Pedofilie ten top!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close