Lieve Patricia Paay

Een muzikale god is ons ontvallen en elk radio- en tv-programma richt zich op dit verdrietige feit. We worden overspoeld met documentaires, alle hits komen voorbij en natuurlijk laten de BN’ers zich massaal interviewen over hun betrokkenheid bij dit fenomeen. Hoe de redactie van De Wereld Draait Door het zich echter in het hoofd haalt om jou uit te nodigen voor een ode aan David Bowie, is me werkelijk een raadsel. Heb je in het voorgesprek de ranzige details over je close encounter met Major Tom wat aangedikt zodat je mocht aanschuiven? Wat dachten de redacteuren en jijzelf hiermee te bereiken? Mijn god, als er dit jaar een award wordt uitgereikt voor de minst beduidende bijdrage aan een televisieprogramma, dan nomineer ik jou, bij deze! Ik kan me amper voorstellen dat er in heel 2016 ooit nog een fragment verschijnt dat mijn tenen erger doet krommen.

Ik geef toe, Bowie heeft een buslading seksuele magie om zich heen hangen. Als meisje werd ik direct verliefd op hem in de film Labyrinth en ik vind zijn muziek vanaf Heroes écht wel tof. Maar ik wil niet dat die magie wordt verpest door het idee en het beeld *BLOCK* dat jij met hem het bed hebt gedeeld, terwijl hij nota bene nog getrouwd was met Angie. Dat is leuk voor jou en hopelijk was het ook leuk voor hem, maar dat willen wij stervelingen gewoon niet weten. Laat de magie de magie en laat ons David Bowie blijven respecteren om zijn smaak, zelfs al schoot die alle kanten op.

Aan die smaak twijfelde ik overigens, door jouw uitspraken, tot mijn schrik een milliseconde. Want als er iets smakeloos is, is het jouw verhaal over jouw hete nacht met de superster. Het was een feit dat Bowie een visionair was, maar zelfs visionairs slaan soms de plank mis. Dat is hem bij deze vergeven. Maar dan durf je ook nog op Facebook te zeggen dat je te weinig tijd kreeg in DWDD. Wat had je dan nog meer kwijt gewild? Details over standjes en andere dingen waar gemiddeld Nederland en de Bowie-fan in het bijzonder écht niet op zit te wachten? Of had je dan toch ook nog even inhoudelijk gereageerd op wat deze mijnheer in zijn leven heeft gerealiseerd?

David Bowie gaat namelijk over muziek. Had het lef gehad om niet, net als je mannelijke evenknie Gordon dat regelmatig doet, de ranzige kant op te zoeken, maar inhoudelijk over hem en je vak te praten. Je pretendeert toch ook muzikant te zijn? Wat deed zijn muziek of zijn kunst met je? Wat heb je van hem opgestoken, geleerd, gezien? Of wacht. Dat laatste wil ik dus niet weten, want wat jij ziet, is kennelijk iets heel anders dan wat wij willen zien. En horen. Laat dus maar. Houd gewoon je mond en luister naar echte mensen zoals Giel Beelen, Giovanca en Leo Blokhuis. Of beter, blijf gewoon thuis en koester je eigen vunzige herinneringen uit de Golden Years zonder ons lastig te vallen. Fame, het is een nasty ding.

Lees meer Lieve Brieven hier

 

Share

4 Comments

 1. Sue
  jan 12, 2016

  Dat ze überhaupt zendtijd krijgt is me al een doorn in het oog. Maar krijg je die kans en ga je dan zoiets roeptoeteren… weg respect!

  Beantwoorden
 2. Wokkel
  jan 13, 2016

  Wat een gehuil zeg.
  Godzijdank zijn er nog mensen die wel normaal kunnen nadenken, zie ook hier: https://noisey.vice.com/nl/blog/patricia-paay-dwdd-david-bowie

  Beantwoorden
 3. Chris Ostrowski
  jan 13, 2016

  Jeetje, wat een zeikstraal ben jij. Het is een waardeloze kunst om altijd alleen het negatieve van mensen en situaties in te zien. Jammer voor jou beheers jij die kunst.

  Beantwoorden
 4. Denise
  jan 13, 2016

  Met alle respect voor Patricia, vind ik dat ze dit gewoon zelf niet had moeten doen. Praten over zijn muziek, en herinneringen, prima. Maar dit had niet gehoeven. Ik denk dat er meer dames zijn geweest die het aanbod van een nacht met Bowie niet hadden afgeslagen, maar ik had dit wel voor mezelf gehouden.

  Beantwoorden

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve Regilio

Next Story »

Lieve Kim en Geraldine

Whatever

Wat denk jij dan?!

Vrouwen in het leger...

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close