Lieve EO…

EO, EO… we moeten eens praten. 15 jaar lang hebben we kunnen genieten van Manuel Venderbos op de buis. Jong, 3Onderzoekt… allemaal top programma’s, die mij als niet-christen toch naar de EO lieten kijken. Eind vorig jaar trokken jullie hem van de buis af, om hem achter de schermen te laten werken. Toen voelde ik al aan dat er ‘stront aan de knikker’ was. Je haalt niet een van je beste presentatoren van de buis. De enige presentator, die nog zorgde voor wat pit bij de EO. Want zeg nu zelf: Andries Knevel, Tijs van den Brink, Bert van Leeuwen, Jeroen Snel… niet echt de meest levendige groep mensen, hè?! Die zie ik ook niet zo snel met een slang in hun anus of pepperspray in hun gezicht laten spuiten. Nu vind ik sowieso de gedachte aan Tijs van den Brink in zijn blote kont ook niet echt heel fijn… Brrrr. Maar goed.

Dus wat was het? Werd Manuel te hip voor jullie? Was het dat strakke lederen pakkie dat hij droeg tijdens de EO Jongerendag, waarvan wij op de redactie van onze stoel af gleden? Was het dat hij in Rusland met een regenboogvlag (de zogenaamde homovlag) liep te zwaaien? Kwamen er klachten binnen van jullie achterban? Arie Boomsma werd tenslotte ook al eens op non-actief gesteld na zijn flirt met l’Homo. Lieve mensen bij de EO… dat is toch niet meer van deze tijd? We hebben hier te maken met mensenrechten. Het zogenaamde “Heb uw naaste lief”, zoals in jullie fijne boek vermeld wordt. Zo lief vind ik jullie nu niet.

Per 1 april nemen jullie helemaal afscheid van Manuel. Okee, ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet het idee had dat Manuel erg bij jullie op zijn plek zat. Al jaren verwacht ik dat een commerciële omroep of BNN hem bij jullie weg zou kapen. Manuel is in die 15 jaar de EO ontgroeid. Of de EO is niet meegegroeid met Manuel. Het is maar net hoe je het bekijkt. Grijp je kans, zou ik tegen de vele omroepen en de rest van medialand willen zeggen. Een presentator die Try before you die, Je zal het maar hebben, Over mijn lijk en SynDROOM al deed, nog voor die programma’s het levenslicht zagen (bekijk voor het gemak nog even deze trailer).

Overigens, wij zien hem hier op de redactie ook wel zitten. Zoals Salomo, om maar in Bijbelse namen te blijven, met zijn harem op ons twaalf vrouwen sterke redactie. Als dat geen gezellige boel wordt?! Wij ontvangen Manuel met open armen en het liefst in blote kont. Dusse… Manuel, je hebt mijn nummer!

Lees meer Lieve… brieven hier!

Share

No Comments

  OhJaJoh?! Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Waarom de slachtoffers hun IS executie zo kalm ondergaan

  Next Story »

  Oeps! Meredith moet Taylor Swift 40 miljoen betalen

  Whatever

  Wat denk jij dan?!

  Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

  Bekijk resultaat

  Laden ... Laden ...
  Close