Juf Marit is cool!

Iedereen heeft wel een juf of meester, die je uitermate cool vindt of vond. Zo had ik een leraar maatschappijleer, die in mijn ogen ubercool was. Voor veel kinderen in Sassenheim is dat wellicht juf Marit. En wie weet binnenkort nog wel veel meer kinderen in Nederland… Juf Marit (Marit May) laat kinderen namelijk hele gave kunstwerken maken voor op hun kamer. Geïnspireerd op wereldberoemde kunstenaars en ontwerpers.

Juf Marit, handwerklerares op twee basisscholen in Sassenheim, schreef het boek ‘Kunst op je kamer’. In het boek vindt je niet alleen inspiratie voor kunstwerken, die kinderen zelf kunnen maken voor hun kamer, maar ook een stukje geschiedenis over de kunstenaars. Zo leren kids, naast het maken van te gekke kunstwerken, ook nog iets over kunst door het boek.

HenkSchiffmacher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het boek kun je onder meer vinden hoe je een op Damien Hirst geïnspireerde haai, een Erwin Olaf foto van jezelf, een tattoo kunstwerk a la Henk Schiffmacher, een Jan des Bouvrie-like tafeltje, een op Levi Strauss geïnspireerde wanddecoratie en een punky decoratie a la Vivienne Westwood kunt maken om een kamer jouw eigen plekje te maken. Echt waanzinnig cool!

Als je het boek doorbladert, wil je het liefst zelf meteen aan de slag. Met of zonder kids. Wij vinden Juf Marit supercool. Zo’n hippe juf willen toch we allemaal?!

Meer over Marit May, die ook het boek ‘Kunst(en)makers’ schreef, vindt je op www.jufmarit.info

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel jouw lovestory!

Next Story »

Stockphoto humor

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close