Haal een kind of hond uit de auto

Door de tropische temperaturen trekken we er massaal op uit. Met de auto. Daar past lekker veel in en de airco houdt je hoofd tijdens het rijden lekker koel. Maar hé, vergeet je niet wat?

Je hebt net de kids van school gehaald, bent onderweg naar huis. De kinderen zijn warm, plakkerig en willen zwemmen, en ijs eten. Oh, en vanavond willen ze barbecueën. Goed idee. Maar als je eerst naar huis rijdt krijg je ze nooit meer mee de auto in richting supermarkt… En je moet toch echt nog ijs en ingrediënten voor die bbq halen. Hup, je rijdt linea-recta naar de supermarkt. Je zoekt een plekje in de schaduw om te parkeren. Jongens, lief zijn. Mama is zo weer terug. 

Poeh wat is het warm! In het bos is het vast lekker afkoelen. Woef (of hoe je hond ook heet) moet ook nog uit. Kan hij daar ook even lekker in de poel zwemmen. Vindt hij fijn. Hup, hond in de auto en gaan. Je neemt een flesje water mee voor onderweg anders verga jij van de dorst. Shit. Je hippe flesjes water zijn op. Nou dan onderweg maar even stoppen bij de pomp. Daar mag je trouwe viervoeter natuurlijk niet mee naar binnen. Je zegt ‘blijf’, Woef luistert en jij klapt het autoportier dicht.

Hup, windscherm en de parasol mee, kind veilig in een autostoeltje en op naar het strand! Onderweg valt ze zoet in slaap en stop jij even bij de supermarkt voor iets lekkers. Je laat je poppedopje lekker slapen. Veilig in d’r stoeltje. Dat kan wel even. Het is immers een witte auto. Je doet natuurlijk wel de autoraampjes iets naar beneden. Niet te ver, want dat is vragen om problemen.

Ho, stop! Dit zijn zomaar een paar levensbedreigende keuzes. Potentieel dodelijke inschattingsfoutjes. Met een beetje zonneschijn is je auto namelijk net een oven. In een auto loopt de temperatuur vreselijk snel op. Vooral in de eerste minuten! De raampjes van de auto (een stukje) openzetten helpt echt niet. In de schaduw parkeren helpt ook niets. Hoe oud je kind is, of hoe groot of klein je hond is en of het een zwarte of een witte auto is, maakt niets uit.

11667373_1604949193099954_4623820666358659468_nBuiten is het warm, dus echt alles is warm. Alles wordt bloedheet! Nee, dat valt niet mee. Voorbeeld: Buiten is het 28 graden. In de schaduw loopt de temperatuur (in de auto) in vijf minuten op tot 37 graden. In de zon geparkeerd is dat zo’n 56 graden! In een auto kook je in no-time een kind of huisdier helemaal gaar, ziek, zwak en in het ergste geval: dood.

Zie jij een kind of huisdier in een afgesloten auto zitten? Bel de politie. Is het een levensbedreigende situatie?  Sla meteen het raam in. Dit moet(!) je doen als je zo een mens of dier kunt redden. BAM!

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Survival jezelf door temperaturen van 38+

Next Story »

Bellen met een vreemde? SayMore!

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close