De Opel Karl is gezond, verantwoord en lekker

Dat de handige kleine stadsautootjes het de laatste tijd erg goed doet toont het straatbeeld ons iedere dag weer. Grote milieu onvriendelijke undercovertanks maken plaats voor een hip goedkoop blits wagentje. Opel is een van de laatste die met zijn jongste telg Opel Karl dit klein- maar-fijn-segment bestormt en wij mochten met deze gezonde jongen door ons prachtige land toeren.

Opel-trauma
Toch ging ik er niet  helemaal blanco in dit maal. Met een licht trauma vanuit mijn jeugd stapte ik in de Opel Karl. Mijn vader werd vroeger wild als ik een auto kocht die niet door de degelijke Duitsers was gemaakt. Voor hem heb ik dus ook bijna 2 jaar behoorlijk voor lul gereden in een kikkergroene Opel Kadett en inderdaad… niet kapot te krijgen. In de buurt van de kroeg parkeren durfde ik echter niet in verband met imagoschade en dus liep ik me alsnog het apezuur. Je raad het al. Mijn date met de Opel Karl was die dag… groen! Bij het instappen werd ik aangenaam verrast. De Karl voelt opmerkelijk ruim aan en trakteert mij op een fijne comfortabele zitting met meer dan voldoende beenruimte. Het dashboard is keurig afgewerkt en de vormgeving is allerminst lomp, maar sierlijk en het geheel geeft deze auto een bijzonder volwassen uitstraling. Mijn trauma nam met de minuut af. Als dikke bonus heeft deze Karl een super leuk technisch hebbedingetje. In het dashboard van de Karl zit namelijk een hip scherm waarop je een i-Phone of Android toestel kan aansluiten. Op dat scherm kan je dan alles wat op je telefoon zit bedienen zoals navigatie en je playlist met favoriete nummers. Gelukkig is het audiosysteem net zo royaal als de rest van het interieur, want niets is zo ontnuchterend als slecht geluid.

 

01-A293747


Gezonde Duitse jongen

Vol goede moed gaan we op pad, Karl heeft er duidelijk zin in en ik inmiddels ook. Rijdend vergeet ik al snel zijn groene kleur. Mijn Karl blijkt allerminst een wel-willen-maar-niet-kunnen kleintje te zijn. Ondanks hij maar een 1.0 liter driecilinder-benzinemotor heeft, welke overigens bijzonder stil is, rijdt hij prettig gretig en durf je met deze bink ook met tegenwind de snelweg op. Nee, deze gezonde Duitse jongen is geen onverantwoorde praatjesmaker, Karl geeft je een veilig en vertrouwd gevoel. Hij schakelt verfijnd en gaat soepel de bochten door. De Karl sturen is een feestje. Zonder weerstand maar gedegen en totaal niet nerveus volgt hij je aanwijzingen graag op. De middag vliegt vrij snel voorbij en Karl en ik worden dikke vriendjes.

Verantwoord en lekker!
Op de weg word er vaak naar mijn groene bolide gekeken en ik zie dat andere weggebruikers gecharmeerd zijn van mijn Karl. Begrijpelijk want het is een boel auto voor een relatief klein prijsje. Voor iets meer dan 10.000 euro staat er al een Karl voor je deur te pronken. Standaard is de Karl altijd vijfdeurs en uitgerust met 5 volwaardige zitplaatsen. Ideaal voor gezinnen met kids en zelfs hun vriendjes kunnen mee. Ook beschikt de Karl standaard over een systeem dat ervoor zorgt dat je op een helling niet achteruit rijdt en heeft ‘ie cruise control en stuurbekrachtiging. De looks van deze bolide laten zich het best als stoer en eigentijds omschrijven. Met zijn herkenbare Opel-smile smoelt hij fris en een tikkie eigenwijs. De flanken van Karl zijn subtiel met scherpe lijnen geaccentueerd en maken hem meer mannelijk. Opel is nou niet bepaald een ‘billenman’ want de achterzijde van Karl oogt een tikkie eenvoudig maar dat maakt zijn binnenkant weer meer dan goed.

Ik snap inmiddels heel goed wat mijn vader bedoelde. Vroeger was mijn Kadett vast ook de meest verantwoorde keuze maar dan wel de tofu-beschuitstuiter in het biologische vak en dus totaal niet sexy. Gelukkig heeft Opel het met zijn Benjamin ‘de Karl’ wat slimmer aangepakt. Inderdaad…Karl is weer de meest ‘gezonde’ keuze binnen zijn segment alleen nu is hij de mueslireep voorzien van heerlijke stukken chocola en gekarameliseerde pecannoten. Gezond,  verantwoord maar ook nog eens erg lekker!

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwe Mazda CX3, daar wordt je hebberig van!

Next Story »

Samsung test hun “Safety Truck”

Whatever

Wat denk jij dan?!

Vrouwen in het leger...

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close