De leukste dingen om te doen op De Pier in Scheveningen

De Pier in Scheveningen is open! Half juli konden bezoekers De Pier weer via het bovendek betreden en sinds vorige maand is ook het binnendek geopend. Inmiddels vinden steeds meer mensen weer hun weg naar De Pier. Ben jij nog niet geweest? Dan wordt het hoog tijd voor een bezoekje! We hebben alvast wat leuke tips voor je…

De Pierwinkel
Je kan het eigenlijk niet missen op De Pier, want vrij vooraan het overdekte binnendek vindt je De Pierwinkel. De Pierwinkel is meer dan een souvenirshop. In de zeer ruime winkel vindt je onder meer leuke kado’s, lifestyle artikelen, gadgets, maar ook fashion zoals vesten, shawls en schitterende sieraden. Het assortiment van deze winkel met uitzicht op zee verandert voortdurend, dus zeker de moeite waard om er regelmatig even rond te snuffelen. Bekijk hun acties online via Facebook.


Friterie Par Hasard

Patat is patat, zal je wellicht denken. Maar heb je trek in echt lekkere patat en een gezellig gesprek, ga dan gezellig een hapje en drankje doen bij Par Hasard. Par Hasard maakt verse frites en snacks uit eigen keuken en is geïnspireerd door de traditionele Belgische frituur. Je vindt ze iets voorbij De Pierwinkel

Groeten uit Scheveningen
Ben je met vrienden of familie op De Pier? Ga dan zeker even langs bij Groeten uit Scheveningen en laat je bezoek aan De Pier op een originele manier vereeuwigen door de altijd vrolijke Kim.


De Pier Pannenkoeken

De Pier Pannenkoeken is een van de weinige ondernemers die van de oude Pier terugkeerde op de vernieuwde Pier en met succes. Bij Aad eet je niet alleen de meest lekkere pannenkoeken, maar ook zijn wijn is top. Geen zurig ‘pannenkoekenhuis wijntje’ hier. We spreken uit ervaring… Eten met uitzicht op zee!


Bungy Jump Holland

Ons niet gezien, maar mocht je zin hebben om een sprong te wagen: ook de bungy jump is weer teruggekeerd op De Pier. De enige lokatie in Nederland waar bungy jumpen mogelijk is!

Kust op De Pier
Kust vindt je (bij mooi weer) op het bovendek, maar zeer binnenkort ook op het benedendek. Bij Kust vind je ‘no nonsens gezelligheid’ en natuurlijk een lekker drankje en hapje. Kust werkt met lokale, pure producten en heeft een typische Hollandse (Scheveningse) keuken met o.a. oma’s gehaktballen en ouderwetse stamppotten.


We moeten toegeven, de vernieuwde Pier is wellicht even wennen voor mensen die er al jaren geleden regelmatig kwamen. De nieuwe eigenaren van De Pier hebben gekozen voor een hipper concept a la de Foodhallen in Amsterdam. Naast bovenstaande namen vindt je er ook onder meer Firma Pickles Burgers & Wines, The Foodtruck SHACK en The Rough Kitchen. Binnenkort wordt er zelfs een heus reuzenrad op De Pier geplaatst. Zet de oude Pier dus gewoon uit je hoofd en kom de nieuwe sfeer zelf even proeven. De komende weken staat er veel leuks op het programma op De Pier. Des te meer reden om deze data even langs te komen:

24-27 september – TodaysArt
todaysartWerken, performances, interventies en presentaties zullen op en rond De Pier te zien zijn en ’s avonds kan je dansen boven de golven in een van de twee clubs op het Zuideiland. Precies 50 jaar geleden was De Pier, de locatie voor ‘ZERO on Sea’, een grootschalige manifestatie van de vooruitstrevende kunstbeweging ZERO.

Op 25 september 2015 opent TodaysArt het culturele programma van De Pier met een op ZERO geïnspireerd festival met hedendaagse makers. Het programma loopt door tot en met zondag 27 september. Meer info TodaysArt. Bij De Pierwinkel koop je overigens coole TodaysArt T-shirts en posters.

2-4 oktober – Salt Market
De Salt Market dankt zijn naam aan de zilte geur van het zeewater, waarbij dit evenement zich altijd bevindt. De Pier in Scheveningen is hiervoor dus de perfecte lokatie. Je kunt op deze markt leuke en unieke items aanschaffen en voor gezelligheid en muziek wordt gezorgd door Espresso Records. Op vrijdagavond zijn er korte optredens van diverse Haagse bands. Het evenement is op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober van 11.00 uur tot 22:00 uur en op zondag 4 oktober van 11.00 uur tot 20.00 en gratis toegankelijk voor iedereen.

Ben jij al naar De Pier geweest? Laat ons weten wat jij van de nieuwe Pier vindt!

De Pier is 7 dagen per week geopend: van zondag t/m donderdag van 11:00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10:00 uur t/m 22:00 uur.

Share

One Comment

  1. Susanne
    sep 22, 2015

    Ben een eche Brabander, maar kom al meer dan 20 jaar op de pier…voel me daar zooo fijn! Ben echt blij dattie weer volop in de running is, tot gauw weer!!, houdoe?

    Beantwoorden

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 dingen die we allemaal doen als je alleen thuis bent

Next Story »

De 5 leukste Adele parodieën

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close