De klok tikt voor Clinton Lee Young… de doodstraf!

Over 8 dagen is het zover. Op deze dag, 26 oktober 2017 om precies te zijn, komt er wellicht een einde aan het leven van de Amerikaanse Clinton Lee Young. Hij krijgt de doodstraf. Waar we in Nederland belachelijk laag gestraft worden, geldt in sommige Amerikaanse staten gewoon de doodstraf. Waar we in Nederland soms zouden wensen dat de doodstraf nog bestond, gebeurt het daar nog steeds. En soms lijkt dat niet helemaal terecht. Zoals in het geval van Clinton Young. De Nederlandse documentaire maakster Jessica Villerius maakte twee documentaires over zijn zaak; Code Rood: de Doodstraf en  Deal met de dood. Zij strijdt er voor om er voor de zorgen dat de executie volgende week niet uitgevoerd wordt en Clinton een eerlijk proces krijgt.

De zaak Young rammelt namelijk aan alle kanten. Even het verhaal in het kort, voor de mensen die de docu’s niet gezien hebben. Zestien jaar geleden zijn er in Texas binnen 48 uur twee moorden gepleegd, honderden kilometers van elkaar. Bij de eerste moord zijn vier vrienden betrokken, onder wie Clinton, en bij de tweede moord twee van de vier. Alle vier geven een volstrekt andere verklaring over wat er is gebeurd. Clinton heeft de doodstraf gekregen omdat drie vrienden zeggen dat hij het heeft gedaan. Er is geen DNA-, forensisch- of ballistisch bewijs.

In een lang betoog op haar Facebook pagina laat ze zien  wat er zoal niet klopt aan de zaak van Young. Het lijkt er op dat de verkeerde man wordt veroordeeld voor de moorden en geen eerlijk proces krijgt en de schuldige straks op straat staat. Heftig dus.

Bekijk de documentaire hier. Voor meer info kijk op Save Clint of https://www.saveclintyoung.com Wil je meteen in actie komen? Kijk dan hier en teken het proces aan. NU! En laten we hopen dat Clint alsnog een eerlijk proces krijgt…

BREAKING NEWS! Vlak na het posten van ons bericht, bereikt ons het nieuws dat de executie van Clint is uitgesteld. Blijf desondanks toch het proces aantekenen als je wilt dat Clint een eerlijk proces gaat krijgen en er niet alsnog een andere datum voor de executie wordt gepland.

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dan had ze maar…

Next Story »

Mag ik je tieten zien?

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close