Bouillon wordt uit de kast getrokken

Een coffee to go is echt zo 2014. Nee, een beker bouillon is het helemaal! In the USA is bone broth helemaal hip. Hipsters hebben er blijkbaar ook hier ineens massaal behoefte aan, dus een dappere ondernemer uit Amsterdam gaat het maken en verkopen.

Een beetje bouillon wordt al sinds eeuwen getrokken uit groenten, specerijen, zout én botten dat in een pan met water al snel 36 uur staat te pruttelen. Geduld wordt tegenwoordig duur betaald: in NY kost een beker bouillon 9 dollar! Maar dan heb je ook wat: een beker bouillon. Volgens de liefhebbers is bouillon rijk aan calcium, mineralen en vitamines. Het zou zelfs ontstekingsremmend zijn. Ook is het helemaal Paleo. Maar is het eigenlijk wel powerfood? Of echt zo gezond?

In een kopje bouillon zit al snel 1,5 gram zout. Dat is een flinke dosis! Tja, als je de hele dag niks anders eet dan rauwe bloemkool, een handje goji-bessen of een paar nootjes, dan ben je al snel zo flauw als een luis. Het liefst zou je dan natuurlijk een bouillonblokje opvreten, maar bouillon drinken is even net wat sjieker. Van wat vloeibaar zout kikker je ook echt wel meteen op. Maar om het dan meteen geneeskrachtig te gaan noemen en er een halve liter van achterover te gaan tikken…  Nee. Als je gezond wilt doen/zijn, drink je het met mate.

In een old skool bakkie cup-a-soup zit trouwens even zoveel ingrediënten en zout, voor een fractie van de prijs van een bekertje “verse” bouillon. Maar ja, waarom makkelijk, simpel en goedkoop doen als het moeilijk, hip en duur kan?

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Free Cone Day: gratis Ben & Jerry’s

Next Story »

Heerlijk recept voor verse sperma

Whatever

Wat denk jij dan?!

Vrouwen in het leger...

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close