Auguri! Fiat Tipo 30 jaar!

Het zal mogelijk aan je voorbij gegaan zijn, maar vorige maand werd er een klein feestje gevierd. Met name in Italië bij Fiat, want het was op 26 januari 1988 precies 30 jaar geleden dat de originele Fiat Tipo werd onthuld. En met succes, want de Tipo werd Auto van het Jaar in 1989. Kan jij hem nog herinneren?

Mijn verste herinnering gaat terug tot 1992. Toen mijn toenmalige buurman een splinternieuwe Tipo had gekocht. Met 2.0 motor. Stoer bakkie destijds en in mijn herinnering had mijn buurman er een in een opvallende paarse kleur. Zou nu foeilelijk zijn waarschijnlijk, maar in die tijd reuze hip. Maar Fiat heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten en ontwikkelde een nieuwe Tipo.

Het nieuwe model Fiat Tipo is heel degelijk en eenvoudig. Wie niet van toeters en bellen houdt, zal zich zeker thuis voelen in deze middenklasser. Het is een lekkere familie-auto met een grote achterklep met veel bagageruimte (in de Hatchback 440 liter en de Stationwagon 550 liter) om lekker veel spullen in te vervoeren.

Natuurlijk is de Fiat Tipo ook met zijn tijd mee gegaan. Al was het dashboard van de originele dashboard al heel modern voor die tijd met digitale duiding. Tegenwoordig is Uconnect 7″ HD Live Nav mogelijk dat compatibel is met Apple CarPlay. Hiermee kan de bestuurder een iPhone in de auto op de meest intuïtieve manier gebruiken. Het systeem integreert de iPhone met de display en de bediening in de auto.

De nieuwe Fiat Tipo Hatchback is er vanaf € 19.995 en de Stationwagon vanaf € 20.995.
Bellissima! Op naar de volgende 30 jaar…

Share

OhJaJoh?! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo Motor Show deel 2: The future is NOW!

Next Story »

Mooi! DS3 Crossback

Whatever

Wat denk jij dan?!

Geloof jij nog in de weersvoorspellingen van Buienradar?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
Close